Guies de Senders de Gran Recorregut dels Països Catalans


foto aleatòria

Geolocalització

Las noves tecnologies permeten l'accés a recursos que abans només estaven a l'abast de poques persones. Avui molta gent pot compartir sense gaire complicacions els sistemes d'orientació i de seguiment de camins. És convenient doncs posar a l'abast explicacions simples sobre els mètodes de diàleg entre els sistemes de localització i la cartografia, que aquí etiquetem convencionalment com Geolocalització; les notes s'obriran en una nova pantalla.

Catalunya: El web de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya dona informació sobre els itineraris (recorreguts, distàncies, desnivells, temps estimats des de l'origen de l'etapa), els representa sobre una cartografia manifestament millorable i hi afegiex un bon recull fortogràfic. També s'hi dona accés als tracks, però lamentablement és restringit, cosa que cal altra entitat fa.
Catalunya del Nord: El web dels Chemins de Grandes Randonnées subministra informació sobre els GRs de tot França. S'hi poden trobar els tracks representats sobre un mapa de fons força deficient, i es poden baixar en format .kml. També resulta útil consultar el document Sentier de Grande Randonée de la Wikipèdia francesa, i les monografies que en deriven.
Andorra: El web Visita Andorra, de caire turístic, cultural i muntanyenc, conté els tracks del GRP i els del GRT-1. El web de la FEEC inclou els tracks de les etapes del GR 11 al seu pas per Andorra. També és útil la consulta de la pàgina Camins d'Andorra.
Franja de Ponent: La Federación Aragonesa de Montañismo té una apartat dedicat als senders; dins d'aquest hi ha un menú. És recomanable entrar-hi per la pestanya Homologados o directament a Gran Recorrido, des d'on es pot accedir a mapes de detall acompanyats de fitxes i la possibilitat de baixar-se el track.
País Valencia: La Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana manté el web Senderos de la Comunidad Valenciana; per a cada sender s'hi inclou una descripció força detallada de l'itinerari, un mapa, el perfil de denivells i un enllaç per a aconseguir el track.
Illes Balears: No hi ha guies oficials acreditades per un Centre Excursionista. Es poden consultar les dades subministrades pel Consell de Mallorca (221 i 222) i per l'Editorial Alpina (221, 222 i 223).

Guia de Senders de Catalunya i dels Països Catalans (Darrera actualització: primavera-estiu 2020)

Altres webs d'Albert Vila | Contacte